Analizele de sol, primii pasi pentru o fertilizare corecta si rationala

Scris de Echipa Alcedo

analize-de-solPentru ca meteorologii anunta vreme insorita si pentru urmatoarele zile, in newsletter-ul de astazi va spunem ca inca puteti face analize de sol. Dupa cum bine stiti, solul este sursa din care plantele isi extrag elementele nutritive de care au nevoie, iar lipsa lor, care de multe ori din cauza exploatarii nerationale, poate crea dezechilibre, care in final conduc la productii, sub potentialul plantelor de cultura. In trecut, solurile din Romania aveau o cantitate de humus undeva la 20 %, iar astazi, conform ultimelor studii acesta a ajuns la valoarea de 3-4 %. Evident, exista cazuri unde procentul este si mai mic, asa ca pentru solurile unde astazi intalnim un continut de humus de 3-4 % putem spune ca are o aprovizionare buna. Aceasta este realitatea pe care fermierii trebuie sa o constientizeze, dar si sa o cuantifice pentru a putea veni cu solutii adaptate tipului de sol pe care il detin si recoltelor pe care vor sa le obtina. De aceea este important ca fiecare fermier sa aiba in vedere o aplicare corecta a ingrasamintelor, acest lucru fiind posibil doar in urma unor analize de sol.

Asadar, mai aveti timp sa prelevati probe de sol pentru efectuarea de analize. Atentie! Necunoscand nimic despre sol, nu veti putea intelege nevoile, necesitatile plantelor. Simpla urmarire a pH-ului solului aduce o economie semnificativa la fertilizare. O fertilizare rationala aduce beneficii nu doar prin sustinerea culturii, ci si prin echilibrarea solului pentru culturile urmatoare. Asa ca, pentru cei care vor sa efectueze analize de sol, va reamintim ca le puteti face in cadrul laboratorului ALCEDO de la Herasti, judetul Giurgiu. Acest laborator este dotat cu aparatura ultra-moderna, iar in urma analizelor puteti obtine informatii privind: continutul de humus; pH-ul; conductivitatea electrica; nutrientii principali N, P, K; nutrientii secundari Ca, Mg; textura solului; interpretarea rezultatelor, dar si recomandari de fertilizare.

Retineti! Efectuand analize de sol, impreuna cu recomandarile facute de specialisti va ofera sansa sa alegeti din timp pachetul potrivit pentru o fertilizare corecta si rationala.

Asadar, pentru mai multe informatii despre efectuarea analizelor de sol, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul ALCEDO din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la SECTIUNEA PRODUSE, dar si ghidul care va indruma cum sa prelevati probele de sol.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.