ALCUPRAL 50 PU – fungicidul care nu trebuie sa lipseasca in pomicultura

Scris de Echipa Alcedo

Efectuati tratamente in perioada de repaus vegetativ, pentru un start bun al pomilor fructiferi la pornirea in vegetatie!

Ce sunt tratamentele de iarna? Sunt tratamente ce se efectueaza incepand cu perioada caderii frunzelor si pana la pornirea in vegetatie a mugurilor (deci in timpul repausului vegetativ), destinate combaterii bolilor si daunatorilor. De asemenea, aceste tratamente pot reduce numarul de tratamente ulterioare, dat fiind faptul ca reduc considerabil atat infectiile primare cauzate de agenti patogeni, cat si formele de rezistenta ale acestora. Tratamentele cuprice se vor aplica in perioada de repaus vegetativ, pe pomii uscati, cu scoarta neacoperita de gheata sau zapada.

Perioada de repaus vegetativ este cuprinsa intre lunile noiembrie si februarie, insa caderea frunzelor pomilor se poate produce si mai devreme. Asadar, primul tratament de iarna la pomi se va face cu un fungicid pe baza de cupru, precum Alcupral 50 PU, odata cu inceperea caderii frunzelor, urmat de un tratament cu ulei horticol, la o distanta de 7-10 zile. Al doilea tratament se va face primavara, in momentul dezmuguririi. Pentru a evita ca solutia sa inghete pe plante, este bine ca aplicarea acestor tratamente sa se faca la o temperatura de peste 6-7°C.

Specialistii in protectia plantelor recomanda aceste tratamente si pentru ca ajuta la maturarea lemnului si creste rezistenta ramurilor de rod la temperaturile scazute din timpul iernii.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO