ALCEDO va recomanda trei pachete “iscusite” pentru tratamentul la samanta!

Scris de Echipa Alcedo

Mai este foarte putin timp pana la infiintarea culturilor de cereale paioase, asa ca va reamintim ca tratamentul semintelor este extrem de important de efectuat pentru a avea productii calitative si cantitative. Astfel, ALCEDO pune la dispozitia fermierilor pentru aceasta toamna, trei pachete iscusite pentru tratamentul la samanta: Gold, Silver si Bronze, ce inglobeaza toate produsele de care aveti nevoie. Pachetul Gold contine fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS, insecticidul NUPRID AL 600 FS si fertilizantul starter MICROFERT U, trei  produse fabricate in Romania. In pachetul Silver gasiti fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS si insecticidul NUPRID AL 600 FS, iar pachetul Bronze contine insectofungicidul NUPRID MAX AL 222 FS si fertilizantul starter MICROFERT U.

Despre fungicidul AMIRAL PROFFY 6 FS este important de precizat ca se foloseste pentru combaterea malurii comune si fuzariozei la grau, secara si triticale, si a taciunelui zburator si sfasierii frunzelor la orz si orzoaica. AMIRAL PROFFY 6 FS se dilueaza in 3-5 litri apa/0,5 litri produs/tona de seminte (luandu-se in calcul si apa rezultata din clatirea ambalajului) sau se poate dilua mai mult (pana la 10 litri apa/0,5 litri produs/1 tona de seminte). NUPRID AL 600 FS este un insecticid pe baza de imidacloprid, iar aplicat pe samanta asigura o protectie majora plantelor fata de anumiti daunatori. La grau, orz si orzoaica se poate folosi impotriva afidelor in vederea prevenirii aparitiei fenomenelor de ingalbenire, piticire si aspermie la grau si de ingalbenire si piticire a orzului de toamna, in doza de 0,6 l/t de samanta. De asemenea, pentru aceleasi culturi se mai poate aplica si in doza de 0,7 l/t de samanta pentru viermii sarma si in doza de 1 l/t de samanta pentru larvele gandacului ghebos.

Insectofungicidul NUPRID MAX AL 222 FS este omologat pentru combaterea unor boli si daunatori cu potential mare de daunare in culturile de cereale paioase, si anume: malura comuna, fuzarioza radacinilor, coletului si plantutelor, afidele cerealelor in vederea prevenirii aparitiei fenomenelor de ingalbenire, piticire si aspermie la grau, viermi sarma, larvele gandacului ghebos, taciunele zburator, in doza de 2,5 l/t de samanta.

In ceea ce priveste fertilizantul MICROFERT U, acesta poate fi utilizat ca “starter” in tratamentul semintelor de cereale paioase de toamna. MICROFERT U se aplica pe samanta in doza de 2,5 l/t inlocuind o parte din apa utilizata la tratamentul semintei. Efectul este materializat printr-o evolutie mai viguroasa a plantelor (inclusiv dezvoltarea aparatului radicular) si cresteri ale productiei.

Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea acestor pachete, va recomandam sa contactati reprezentantul de vanzari ALCEDO, din zona dvs. sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro.

Echipa ALCEDO