ALCEDO sustine AGRICULTURA CONSERVATIVA!

Scris de Echipa Alcedo

In ultimii ani, fermierii romani si-au vazut tot mai des productiile agricole afectate de schimbarile climatice. Din pacate, ne vom mai intalni cu fenomene climatice extreme si in viitor. Este important sa intelegem aceste semnale de alarma si sa ne indreptam atentia catre o agricultura care incearca sa vina cu solutii.

Aceasta este AGRICULTURA CONSERVATIVA, iar noi, cei din echipa ALCEDO, suntem pentru o agricultura care sa incerce sa faca fata provocarilor climatice si care are urmatoarele beneficii:

  • imbunatatirea structurii solului prin actiunea sistemelor radiculare ale diferitelor plante;
  • protectia solului in mod continuu si eficient, printr-o acoperire permanenta a acestuia;
  • activitate biologica crescuta in sol;
  • reducerea riscurilor ecologice cauzate de levigarea nitratilor, de alunecarile de teren, de eroziunea solului sau de reducerea biodiversitatii, etc.;
  • stimularea biodiversitatii;
  • imbunatatirea fertilitatii naturale a solului;
  • reducerea timpului de lucru si a cheltuielilor pentru prelucrarea solului;
  • reducerea emisiilor de carbon.

La toate acestea, mai adaugam si faptul ca aceste practici agricole contribuie la stocarea carbonului in sol, iar piata creditelor de carbon, desi la inceput, va genera multiple oportunitati pentru ca fermierii sa-si valorifice munca.

Care sunt cele mai importante aspecte pe care le presupune AGRICULTURA CONSERVATIVA? Afla din GHIDUL FERMIERULUI ISCUSIT, disponibil aici.

Pana data viitoare, ramai alaturi de noi pe Facebook, Instagram si Website.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.