ALCEDO s-a intalnit cu „fermierii iscusiti” din Dolj si Olt, in localitatea Deveselu!

Saptamana aceasta, in localitatea Deveselu, ALCEDO impreuna cu colegul si fermierul Cristian Cremeneanu, de la SC. ALCRIST SRL, in calitate de organizatori, au avut ocazia sa se intalneasca cu fermierii iscusiti din judetele Olt si Dolj.

28 de loturi demonstrative, atent si minutios pregatite, le-au fost puse la dispozitia acestora, pentru a fi analizate si discutate. Fermierii au putut observa evolutia a 28 de soiuri de grau, 7 dintre ele facand parte din portofoliul de “Seminte iscusite” de la ALCEDO.

Informatiile tehnice, precum si tehnologiile aplicate in camp le-au fost oferite fermierilor de catre Vicentiu Cremeneanu, presedintele grupului ALCEDO. Fermierii din sudul tarii au fost interesati sa afle ce lucrari tehnologice s-au efectuat la aceste loturi demonstrative, momentul optim de aplicare, densitatea la semanat, punandu-se accentul pe diferentele de timpurietate intre soiuri. Tratamentul samantei realizat cu Nuprind MAX Al 222 FS, dar si fungicidele Chefara si Priori Xtra, insecticidele Faster 10 CE, Mospilan 20 SP, cat si erbicidele Rival 75 GD si Rival Star 75 GD, toate din gama “Produse iscusite” au protejat culturile de grau, pe toata perioada de vegetatie de atacul bolilor, daunatorilor si al buruienilor.

Precizam ca ferma SC ALCRIST SRL detine 650 de hectare pe care cultiva: grau durum, porumb, floarea-soarelui, rapita si mazare.

revista Sanatatea plantelor

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.