ALCANTARA – soi de grau cu calitati foarte bune de panificatie

Scris de Echipa Alcedo

Pentru fermierii care cauta un soi de grau tolerant la bolile specifice, specialistii ALCEDO recomanda ALCANTARA, un soi iscusit ce prezinta un spic mare cu frunza stindard de culoare verde inchis. Mai multe detalii despre caracteristicile acestui soi, gasiti in continuare:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, timpuriu
  • taliaplantelor: medie
  • rezistenta la cadere: foarte buna
  • spic mare cu frunza stindard de culoare verde inchis

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): buna
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): buna
  • rugina bruna (Puccinia recondita): buna
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): buna

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 13-14%
  • gluten: 26-28%
  • energie: 280-300
  • MH: 78-80 kg/hl
  • calitati foarte bune de panificatie

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitate optima: 380-400 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO