Agricultura Romaniei in UE: al 2-lea producator de porumb, floarea-soarelui, soia, al 7-lea de grau, al 8-lea de legume

Scris de Echipa Alcedo

unnamedUn document realizat la propunerea Guvernului arata performantele agriculturii autohtone la nivelul Uniunii Europene (UE). Rezultatele, care surprind prin ponderile mari in anumite sectoare, sunt incurajatoare din perspectiva promulgarii legii care obliga marile lanturi de magazine sa vanda 51% din marfuri din productia interna.
Studiul urmareste comparativ productiile agricole din 27 de state europene din UE in intervalul 2007-2015 (fara Croatia, care a intrat in 2013). “Conform acestei analize, rezulta ca la productia de cereale, Romania se remarca atat la cea de grau, unde ocupa locul al 7-lea in UE, cu o productie totala medie in perioada amintita de 6,27 milioane de tone, dar si la cea de porumb, in cazul careia ocupa locul al 2-lea, cu aproape 8,7 milioane tone ca productie totala medie. De asemenea, Romania ocupa locul al doilea la productia de floarea-soarelui, cu o productie totala medie in aceeasi perioada, de aproape 1,5 milioane tone. Acelasi loc al doilea in UE il reprezinta productia de soia, cu 148.000 tone. Este ocupat si locul al 9-lea la productia de leguminoase pentru boabe, cu 63.000 tone, dar si locul al 6-lea la rapita, cu o productie medie totala de 678.000 tone, de la data aderarii”.
sursa: activenews.ro

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.