Agricultură conservativă

Un manifest pentru sănătatea solului

În ultimii ani fermierii români au avut tot mai mult „ocazia” să își vadă producția agricolă afectată de schimbările climatice. Din păcate, ne vom mai întalni cu fenomene climatice extreme și pe viitor! Este important să înțelegem aceste semnale de alarmă și să ne îndreptăm atenția către o agricultură care încearcă să vină cu soluții!
Singura metodă de depășire a stresului pedoclimatic, asociat schimbărilor climatice, este STOPAREA DEGRADĂRII SOLULUI, RESTABILIREA FERTILITĂȚII NATURALE și apoi menținerea lor prin PRACTICAREA UNEI AGRICULTURI CONSERVATIVE.
Noi, cei din echipa ALCEDO, suntem pentru o agricultură care să încerce să facă față provocărilor climatice și care se bazează pe:

  • rotația culturilor;
  • lucrări mecanice minime ale solului;
  • acoperirea permanentă a solului cu materie organică (culturi și covoare vegetale);
  • perdele forestiere;
  • utilizarea agriculturii de precizie.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.