Agricultorii romani vor avea o banca a lor

logoCu ocazia lansarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, George Turtoi, secretar de stat in Ministerul Agriculturii a declarat ca Eximbank, banca de export-import a Romaniei, va fi transformata in banca speciala pentru agricultori. Banca va usura accesul la credite al fermierilor si, in plus, le va si garanta.

S-a semnat memorandumul, a semnat si Guvernul pentru transformarea Eximbank intr-o banca de dezvoltare pentru proiectele de fonduri europene”, a spus George Turtoi.

Este un lucru pe care nicio alta banca nu il putea face pana acum pentru ca nu avea posibilitatea legala. Acum, cele doua facilitati (n.r. acordarea de credite si garantarea acestor credite) vin in tandem in aceeasi entitate. Sper sa devina functionala cat de curand, acum se lucreaza la proceduri, la reorganizare, dar mai mult ca sigur, pana la sfarsitul acestui an va fi pe picioare”, a promis secretarul de stat.

sursa:recolta.eu

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.