Achizitii on-line, pe pagina de internet a AFIR

Scris de Echipa Alcedo

AFIRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a anuntat de curand, ca beneficiarii privati ai fondurilor europene acordate pentru agricultura si dezvoltarea mediului rural vor putea demara procedura de achizitii on-line. Ulterior, pe parcursul derularii procedurii, contractul se va actualiza prin acte aditionale. Acestea pot fi incheiate, dupa caz, exclusiv ca urmare a modificarilor survenite in urma derularii procesului de achizitii on-line sau pot cuprinde si alte modificari ale proiectului. Actele aditionale se vor incheia pana la momentul avizarii finale a achizitiilor, conform noii proceduri. Portalul pe care se vor derula achizitiile on-line este pagina de internet a Agentiei si poate fi accesat la urmatoarea adresa AFIR: http://www.afir.info.

„Acest demers a fost realizat de catre AFIR pentru a simplifica implementarea proiectelor de investitii ale beneficiarilor Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Consideram ca este o etapa deosebit de importanta privind simplificarea si transparentizarea procesului de achizitii, fiind in acelasi timp unul dintre angajamentele importante asumate de AFIR in relatia cu Comisia Europeana si cu beneficiarii Programului. Acest demers reprezinta o premiera in procesul de implementare a fondurilor europene acordate pentru agricultura”, a declarat David Eugen POPESCU, directorul general AFIR.

Procedura on-line este aplicabila pentru toate achizitiile demarate incepand cu saptamana trecuta, indiferent de versiunea de contract de finantare. Aceasta abordare evita aparitia intarzierilor in derularea contractelor de finantare. Procedura de achizitii stabileste modul derularii si verificarii contractelor de achizitii de servicii, bunuri cu sau fara montaj si de executie lucrari (constructii, montaj) in cadrul proiectelor finantate prin PNDR pentru beneficiarii privati.

Mai multe informatii puteti obtine accesand site-ul www.afir.info .

sursa:afir.info