A fost publicat Ghidul fermierului, editia 2014

Scris de Echipa Alcedo

De curand, pe site-ul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a fost publicat Ghidul Fermierului privind Ecoconditionalitatea (conformitatea incrucisata), editia 2014. Acesta este cel mai important ghid din domeniul agriculturii, ce indruma fermierii catre o agricultura corecta. El sintetizeaza aspectele privind normele de ecoconditionalitate, punand accent pe necesitatea respectarii acestor norme de catre fermierii care solicita plati directe pe suprafata si de agromediu. De asemenea, este dedicat si celor care cer sprijin pentru zonele defavorizate, plati pentru prima impadurire a terenurilor agricole, sprijin pentru reconversia/restructurarea plantatiilor viticole, precum si alte forme de sprijin financiar din fonduri europene sau din bugetul national pentru care se aplica normele de ecoconditionalitate in conformitate cu reglementarile in vigoare. Ghidul are 6 capitole, impartite in 56 de pagini si poate fi descarcat de pe site-ul www.apia.org.ro.

Nerespectarea normelor de ecoconditionalitate conduce la reducerea platilor sau excluderea de la plata a cererii de sprijin, pe unul sau mai multi ani, dupa caz. Pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, incepand de maine va vom prezenta pe scurt, zilnic, in newsletter-ul nostru, normele mentionate in ghid.

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.