25 de ani de ALCEDO pe înțelesul tuturor

ALCEDO 05

ALCEDO este o companie ce activează în domeniul distribuției de inputuri pentru agricultură, lucrând, în momentul de față, pentru aproximativ o treime din fermierii de pe piața românească.

ALCEDO sărbătorește anul acesta 25 de ani de la înființare. Compania a luat naștere pe 13 mai 1990, când cei patru cercetători de la Institutul de Proiecție a Plantelor Băneasa, Nicolae Săndulescu, Constantin Stăncescu, Alexandru Alexandri și Viorel Mitran, au hotărât să plece pe drumul antreprenoriatului, având ca scop oferirea de tratamente fitosanitare și consultanță fermierilor.

Astăzi, după un sfert de secol, ALCEDO se bucură să fie cel mai mare distribuitor de produse pentru protecția plantelor și de semințe din România și unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție de îngrășăminte.

O statistică recentă a arătat că din toate firmele înființate în anii 90, doar 20% mai supraviețuiesc astăzi. Chiar mai mult, ALCEDO și-a dublat cifra de afaceri la fiecare 5 ani. Din anul 2011, datorită calității serviciilor și performanței echipei, Sumitomo Corporation, una dintre cele mai mari companii din Japonia și din lume, care are afaceri la nivel mondial de aproximativ 72 mld. dolari, devine acționar majoritar.

Din grupul ALCEDO, face parte și Alchimex, cel mai mare formulator local de produse de protecția plantelor și îngrășăminte foliare din Romania. Produsele formulate în Alchimex acoperă 6% din produsele de protecția plantelor utilizate de fermierii români.

Pașii făcuți până aici sunt foarte importanți, dezvoltarea făcându-se în mai multe direcții: de la activități de distribuție la cele de preluare a producției agricole și vânzarea către companiile cu care există parteneriate. Astăzi, ALCEDO este distribuitorul numărul 1 în România, pentru numeroase companii internaționale, fie că sunt din domeniul produselor de protecția plantelor, semințelor sau îngrășămintelor.

În cei 25 de ani de existență, ALCEDO nu numai că și-a păstrat toți partenerii cu care a început, dar a reușit să aibă colaborări de succes cu majoritatea furnizorilor prezenți în piață.

Un element cheie al dezvoltării companiei îl reprezintă echipa. Echipa ALCEDO este formată din cei mai buni specialiști din țară, cu mulți ani de experiență și cu o componentă de învățare continuă, astfel încât să ofere partenerilor cele mai eficiente soluții pentru cele mai bune rezultate. Este lăudabil faptul că, în cei 25 de ani de activitate, cei care s-au alăturat echipei ALCEDO au crescut odată cu compania, s-au integrat, au evoluat și au rămas fideli acesteia.

ALCEDO 25 de ani

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.