Solutii pentru combaterea daunatorilor inainte si dupa rasarirea florii soarelui

Scris de Echipa Alcedo

Daunele aduse de viermii sarma (Agriotes spp.) si ratisoara porumbului (Tanymecus dilaticollis) in culturile de floarea soarelui sunt deja bine cunoscute de toti fermierii.

Pentru controlul acestor daunatori, va recomandam sa tratati samanta cu insecticidul LANGIS si fertilizantul MICROFERT U, iar pentru tratament in vegetatie va recomandam insecticidul FASTER DELTA.

LANGIS este un insecticid destinat tratamentului semintei pentru combaterea viermilor sarma (Agriotes spp.). Actioneaza prin ingestie si contact, dar prezinta si un efect repelent asupra viermilor sarma si a altor daunatori din sol. Formularea de calitate asigura o acoperire excelenta a semintelor, formand o “zona de protectie” in jurul acestora, fara a afecta germinatia. Doza omologata pentru floarea soarelui este de 2 l/t samanta. Pentru prelungirea perioadei de actiune a insecticidului, mai ales in solurile alcaline, unde degradarea piretroizilor este rapida si un start bun al culturii, recomandam folosirea la tratamentul semintei si a fertilizantului MICROFERT U, in doza de 2,5 l/t samanta.

FASTER DELTA actioneaza prin contact si ingestie, afectand sistemul nervos al insectelor. Insecticidul are o durata de protectie in cultura de 7-10 zile, indiferent de stadiul de vegetatie. La floarea soarelui se va aplica un singur tratament pentru combaterea ratisoarei porumbului (Tanymecus dilaticollis), doza omologata fiind de 0,3 l/ha. Atentie! Acoperirea completa si uniforma a plantelor este esentiala pentru o buna protectie impotriva atacului insectelor.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO