Atentie la atacul agentilor patogeni la cerealele semanate in toamna!

Scris de Echipa Alcedo

Fie ca vorbim de grau, de orz, triticale sau secara, trebuie sa avem grija la cum evolueaza acestea la iesirea din iarna, care se pare ca inca nu vrea sa plece.

Deja umiditate exista, mai trebuie doar putina caldura si bolile isi vor face aparitia, incepand cu coletul, internodiile si frunzele bazale, dupa care va cuprinde intreg aparatul foliar, daca nu se intervine imediat ce conditiile permit tratamentul cu un fungicid specific bolilor care apar.

Deja in vestul tarii si-a facut aparitia patarea si sfasierea frunzelor la grau (Pyrenophora tritici-repentis), urmeaza fainarea (Erysiphe graminis), septorioza (Septoria tritici), poate chiar si patarea in ochi a bazei tulpinii (Pseudocercosporella herpotrichoides), etc..

Important este sa fim vigilenti, inspectand atent culturile de cereale paioase si, chiar daca bolile foliare nu si-au facut prezenta, imediat ce vremea se incalzeste, sa aplicam un tratament preventiv, mai ales acolo unde s-a cultivat un soi mai sensibil la bolile foliare sau s-a cultivat in monocultura ori o rotatie scurta.

Legat de produse, la Alcedo gasiti o paleta bogata de fungicide, cu o substanta activa (Salvator 25 EW, Comet, Topguard 25 SC, Topsin 500 SC) sau cu doua substante active (Aviator Xpro 225 EC, Elatus Era, Impulse Pro 425 EC, Mirador Xtra, Priaxor EC). Nu uitati nici de produsul biologic Polyversum care combate fuzarioza, dar si alte boli foliare si ale spicului, plus pahetul Comet Duo, care pe langa Comet contine si fungicidul Flexity, foarte eficient impotriva fainarilor.

Dupa cum vedeti, avem solutii impotriva tuturor agentilor patogeni care afecteaza atat aparatul foliar, cat si spicul. Important este sa ne contactati si noi va vom fi aproape.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO