Stii de la Alcedo!

Scris de Echipa Alcedo

  1. Stim ca tehnologia este cea mai importanta veriga din managementul unei culturi, iar erbicidarea cu produsele din gama RIVAL este o solutie eficienta, actionand asupra unui spectru larg de buruieni dicotiledonate anuale si perene din culturile de grau, orz, ovaz, secara si triticale, inclusiv asupra celor rezistente la 2,4 D. Eficacitate maxima (peste 90%) se obtine la aplicarea erbicidului in conditii de umiditate optima inainte si dupa tratament si la respectarea fazei optime a buruienilor dicotiledonate anuale si perene (2-4 frunze; Cirsium < 10 cm). De asemenea, asocierea cu unul din surfactantii VITAL 90 sau SILWET STAR permite o combatere mai buna a buruienilor mediu sensibile la erbicid, precum si o mai buna translocare a produsului. Mai multe detalii, aici.
  2. Nu de putine ori in camp s-a vazut diferenta dintre o cultura fertilizata localizat cu ingrasaminte starter si o cultura fertilizata clasic. Pentru un start bun al culturilor, o rasarire uniforma si plante mai viguroase, va recomandam StartMax HPA, noul fertilizant starter microgranulat pentru o gama larga de culturi. Fertilizantul prelungeste disponibilitatea pentru plante a fosforului aplicat cu pana la 30% fata de produsele standard, disponibilizeaza calciul, magneziul, fierul, zincul si manganul din sol, stimuleaza cresterea si dezvoltarea plantelor, in special a radacinilor si tulpinilor precum si fecundarea florilor. Contine zinc usor disponibil, element esential pentru inradacinarea rapida si dezvoltarea viguroasa a tinerelor plantute. Informatii suplimentare, aici.
  3. Se apropie sfarsitul repausului vegetativ, ati efectuat tratamente in pomicultura? Specialistii ALCEDO recomanda utilizarea adjuvantului N-Oil impreuna cu insecticidul Mospilan 20 SG, pentru tratamente in perioada repausului vegetativ, in pomicultura, pentru combaterea formelor hibernante ale paduchilor testosi, dar si a altor daunatori. N-Oil, impreuna cu Mospilan 20 SG, combat paduchele din San Jose (Quadraspidiotus perniciosus) – larve hibernante, acarianul rosu al pomilor (Panonychus ulmi) – oua de iarna, afide (Aphis spp.) – oua de iarna, la mar si prun. Detalii, aici.