Soiul de grau ANAPURNA, indici de calitate superiori si potential de productie foarte ridicat
Scris de Echipa Alcedo
Sezonul 2020-2021 a fost unul foarte bun pentru fermierii care au ales soiul de grau ANAPURNA, ajungand la productii de pana la 10.851 kg/ha in zona de nord-vest a tarii. Acest lucru ne indreptateste sa-l recomandam cu incredere si in aceasta toamna.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat (ariste albe lungi si lucioase)
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: medie
- boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului si de calitate PREMIUM
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: foarte tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte tolerant
- rugina bruna (Puccinia recondita): mediu tolerant
- septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 13-14%
- energie: 280
- segment de panificatie: calitate buna
- potential de productie foarte ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, cu recomandarea de a se evita solurile reci, umede si zonele depresionare
- densitate optima: 400-430 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO