Iscusitul SORRIAL este soiul de grau tolerant la inghet, cadere si seceta
Scris de Echipa Alcedo
SORRIAL este un soi de grau nearistat ce oferta un potential de productie ridicat si prezinta calitate superioara pentru segmentul de panificatie. In 2021, fermierii care l-au ales au obtinut productii intre 7000 – 10000 kg/ha, in functie de zona si tehnologia aplicata.
Mai multe detalii despre acest soi gasiti mai jos.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: mica-medie
- boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: tolerant
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
- septorioza (Septoria tritici): putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-16%
- energie: 220-250
- segment de panificatie: grau de calitate superioara
- potential de productie ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp
In imagine se poate observa evolutia unei sole de grau din sudul Romaniei in anul agricol 2020-2021.
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO