Toleranta la bolile specifice graului, o calitate a iscusitului SORRIAL

Scris de Echipa Alcedo

Toleranta la boli este o caracteristica foarte importanta a unui soi de grau. Pe langa toleranta la boli precum fainarea, rugina galbena, rugina bruna, fuzarioza spicelor si septorioza, soiul de grau SORRIAL prezinta indici de calitate superiori si poate fi cultivat in toate zonele de cultura ale graului din Romania.

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi nearistat
  • alungirea paiului: semi-timpurie
  • aparitia spicului: semi-timpurie
  • talie plantelor: mica-medie
  • boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
  • toleranta la inghet: tolerant
  • toleranta la cadere: tolerant
  • toleranta la seceta: tolerant

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
  • rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
  • septorioza (Septoria tritici): putin sensibil

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: 12-16 %
  • energie: 220-250
  • segment de panificatie: grau de calitate superioara
  • potential de productie ridicat
  • MMB: 46 g

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
  • densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO