Soiul de grau SORRIAL – potential de productie de peste 10.000 kg/ha
Scris de Echipa Alcedo
Fermierii care au ales soiul de grau SORRIAL au obtinut in 2021 productii de peste 10.000 kg/ha, acolo unde conditiile au fost prielnice, motiv pentru care vi-l recomandam si in acest sezon, campania de insamantare fiind inca in desfasurare. Daca nu v-am convins cu faptul ca are un potential de productie ridicat, gasiti in continuare mai multe detalii despre insusirile fiziologice, toleranta la boli si indicii de calitate ai iscusitului SORRIAL:
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: mica-medie
- boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: tolerant
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
- septorioza (Septoria tritici): putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-16%
- energie: 220-250
- segment de panificatie: grau de calitate superioara
- potential de productie ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO