Soiul de grau GETIC, ameliorat si omologat in Romania – calitate Premium pentru segmentul de panificatie

Scris de Echipa Alcedo

Agentii fitopatogeni care produc boli culturilor de grau sunt foarte numerosi, iar gasirea unui soi rezistent la un spectru larg de boli devine “misiune imposibila”, mai ales daca ne dorim ca productia sa fie destinata segmentului de panificatie. Soiul GETIC, ameliorat si omologat in Romania, este foarte tolerant la o serie de boli specifice culturilor de cereale paioase si prezinta, de asemenea, indici de calitate superiori, dupa cum urmeaza:

INSUSIRI FIZIOLOGICE

  • soi aristat, cu infratire in primavara
  • talia plantelor: medie
  • alungirea paiului: tardiva
  • capacitatea de infratire: foarte ridicata
  • inflorire: timpurie
  • aparitia spicului: timpuriu
  • rezistenta la ger: foarte rezistent
  • rezistenta la cadere: foarte buna
  • boabe de duritate: tare
  • rezistenta la seceta: foarte buna

TOLERANTA LA BOLI

  • fainare (Erysiphe graminis): foarte rezistent
  • rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte rezistent
  • rugina bruna (Puccinia recondita): foarte rezistent
  • fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): foarte rezistent
  • septoria (Septoria tritici): foarte rezistent
  • helmintosporioza (Helminthosporium tritici-repentis): rezistent
  • ochi de pasare (Pseudocercosporella herpotrichoides): rezistent

INDICI DE CALITATE

  • continut de proteina: > 14 %
  • energie: 280-300 W cm³
  • segment de panificatie: calitate Premium

RECOMANDARI TEHNOLOGICE

  • zonare: perfect adaptat pentru Campia Getica, Podisul Getic si Podisul Dobrogei
  • densitate optima: 300 boabe germinabile/mp

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO