Combateti bolile din culturi cu fungicidul TOPSIN 500 SC

Scris de Echipa Alcedo

Topsin- 500 SCPentru combaterea bolilor din culturi, va prezentam in newsletter-ul de astazi fungicidul TOPSIN 500 SC. Fainarea, rugina, septorioza, fuzarioza, helmintosporioza, arsura frunzelor, putregaiul alb, cenusiu, negru si alternarioza sunt doar cateva dintre bolile pentru care acest fungicid este omologat. TOPSIN 500 SC, pe care-l gasiti in portofoliul de produse ALCEDO are actiune fungicida, de contact si sistemica, fiind absorbit de plante prin  frunze si radacini, avand un foarte bun efect preventiv si curativ. Asadar, pentru combaterea bolilor foliare si ale spicului la grau si orz se utilizeaza doza de 1,250 l/ha, iar pentru floarea-soarelui(putregaiul alb, cenusiu, patarea bruna si frangerea tulpinilor, alternarioza) doza omologata este de 1,4 l/ha. De asemenea, la rapita, pentru a combate putregaiurile, alternarioza si fainare se foloseste TOPSIN 500 SC in doza de 1,4 l/ha.

In cazul in care constatati aparitia fuzariozei, verticiliozei, septoriozei, antracnozei in culturile de tomate, castraveti, ardei sau vinete, utilizati acest fungicid in  concentratie de 0,07%-0,14%. Totodata, se poate efectua tratament cu TOPSIN 500 SC la pepenii verzi si galbeni, in  concentratie de 0,07%-0,14%. La vita-de-vie, impotriva fainarii puteti sa stropiti cu TOPSIN , in doza de 1,5 l/ha in 1.000 l/apa. De asemenea, pentru mar si par, se poate folosi in concentratie de 0,14% impotriva rapanului, fainarii, patarii albe a frunzelor si patarii brune a frunzelor. Iar pentru cires si visin (patarea frunzelor), dar ]i pentru plantatiile de capsuni (patarea alba) se poate utiliza in concentratie de 0,14%.

Este important de retinut ca acest fungicid se poate aplica impreuna cu alte produse fungicide, insecticide, cu exceptia celor alcaline, precum si cu fertilizanti foliari.

Pentru cei dintre dumneavoastra care doriti sa va protejati culturile cu TOPSIN 500 SC, il puteti cumpara de la reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra.

Echipa ALCEDO