Combaterea in postemergenta a buruienilor din culturile de porumb

Scris de Echipa Alcedo

Porumbul este o cultura sensibila la imburuienare, mai ales in primele faze de vegetatie.

Acolo unde fermierii au semanant deja porumbul, pentru a inregistra o eficacitate cat mai ridicata in combaterea buruienilor, pot fi aplicate mai multe tratamente, in functie de speciile de buruieni existente si de dominanta acestora.

Primul tratament, aplicat imediat dupa semanat, in preemergenta, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa) din seminte, dar si unele dicotiledonate.

Ce erbicide puteti alege?

TENDER asigura combaterea superioara si de lunga durata in special a buruienilor graminee, dar si a unor buruieni cu frunza lata. Aplicat in doza de 1-1,5 l/ha, imediat dupa semanat in conditii de umiditate, combate buruienile monocotiledonate anuale (Setaria, Echinochloa, Digitaria, Sorghum din samanta) si unele dicotiledonate (Amaranthus, Chenopodium, Hibiscus).

SILBA este un erbicid selectiv ce actioneaza impotriva majoritatii buruienilor monocotiledonate si dicotiledonate anuale. Aplicat preemergent, in doza de 4-5 l/ha, combate buruienile anuale, exclusiv dicotiledonate rezistente (mustar salbatic, ridiche salbatica, cornuti) din culturile de porumb.

TONALE, erbicid cu 3 substante active cu moduri diferite de actiune, combate buruienile dicotiledonate si monocotiledonate anuale. Doza recomandata in preemergenta este de 1,7-2 l/ha. La aplicarea in postemergenta timpurie, erbicidul are o eficacitate foarte buna in combaterea buruienilor aflate in primele stadii de vegetatie.

STARSHIP 100 SC combate acele specii de buruieni care rasar esalonat pe o perioada lunga de timp. Aplicat in doza de 1,2-1,5 l/ha combate un spectru foarte larg de buruieni dicotiledonate din cultura de porumb, dar si unele buruieni graminee anuale.

Pentru o buna eficacitate a erbicidelor, patul germinativ trebuie sa fie bine pregatit, fara bulgari si cu o umiditate suficienta in sol.

Mai multe sfaturi pentru combaterea buruienilor din culturile de porumb, pentru productii mari si de calitate, gasiti aici: https://www.sanatateaplantelor.ro/combaterea-buruienilor-din-culturile-de-porumb-pentru-productii-mari-si-de-calitate-2/