Ce soi de grau este tolerant la inghet, cadere, seceta, dar si la bolile specifice?
Scris de Echipa Alcedo
SORRIAL este un soi de grau nearistat, tolerant atat la inghet, cadere si seceta, cat si la bolile specifice cerealelor paioase (faina, rugini, fuzarioza, septorioza). Mai multe detalii despre potentialul de productie, talia plantelor sau densitatea optima puteti citi mai jos.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi nearistat
- alungirea paiului: semi-timpurie
- aparitia spicului: semi-timpurie
- talie plantelor: mica-medie
- boabe de duritate medie si uniformitate foarte buna
- toleranta la inghet: tolerant
- toleranta la cadere: tolerant
- toleranta la seceta: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fainare (Erysiphe graminis): foarte putin sensibil
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte putin sensibil
- rugina bruna (Puccinia recondita): sensibil
- fuzarioza spicelor (Fusarium culmorum): putin sensibil
- septorioza (Septoria tritici): putin sensibil
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-16%
- energie: 220-250
- segment de panificatie: grau de calitate superioara
- potential de productie ridicat
- MMB: 46 g
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 400-450 boabe germinabile/mp
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO