ANAPURNA – soi iscusit de grau cu potential de productie foarte ridicat
Scris de Echipa Alcedo
Conditiile climatice din acest an au fost foarte capricioase in multe zone din tara, insa combinat cu o tehnologie economic rentabila si cu produse bine alese, soiul de grau ANAPURNA a avut productii intre 7.520 si 8.430 kg/ha.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat (ariste albe lungi si lucioase);
- aparitia spicului: semi-timpurie;
- talie plantelor: medie;
- boabele lucioase, lungi de culoarea chihlimbarului si de calitate PREMIUM;
- toleranta la inghet: tolerant;
- toleranta la cadere: foarte tolerant;
TOLERANTA LA BOLI
- rugina galbena (Puccinia striiformis): foarte tolerant;
- rugina bruna (Puccinia recondita): mediu tolerant;
- septorioza (Septoria tritici): mediu tolerant;
INDICI DE CALITATE
- gluten: 24-26%;
- continut de proteina: 11-13%;
- energie: 280-300;
- segment de panificatie: calitate buna;
- potential de productie foarte ridicat;
- MH 78-80 kg/hl;
- MMB: 46 g;
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania, cu recomandarea se se evita solurile reci, umede si zonele depresionare;
- densitate optima: 380-400 boabe germinabile/m2;
- semanat in prima parte a epocii optime.
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO