Nu lasati daunatorii sa va distruga culturile. FASTER GOLD 50 EC, protector pentru acestea!

Scris de Echipa Alcedo

Fie ca vorbim despre cereale paioase, pomi fructiferi sau legume, daunatorii va pot creea probleme serioase, influentand in sens negativ recoltele. Asa ca, tratamentele cu insecticide reprezinta o necesitate, dar si o prioritate in aceasta perioada. In news-ul de astazi, va aducem in atentie insecticidul FASTER GOLD 50 EC, un produs fabricat in Romania. Acesta este a doua denumire comerciala a lui LAMDEX 5 EC si are ca substanta activa lambda-cihalotrin.

Va enumeram cateva dintre caracteristicile acestui insecticid: face parte din generatia a treia de piretroizi de sinteza care se caracterizeaza printr-o mai mare foto-stabilitate si o mai accentuata activitate insecticida decat grupele precedente. Aplicarea sa, se poate face si la temperaturi mai ridicate decat in cazul majoritatii piretroizilor, fara ca efectul de combatere sa se diminueze. Asupra organismelor tinta actioneaza atat prin contact, cat si prin ingestie, avand si efect rezidual de lunga durata.

FASTER GOLD 50 EC este omologat la urmatoarele culturi, dupa cum urmeaza:

– Cereale paioase (grau, orz, ovaz): Gandacul balos (Lema melanopa) – 0,150 l/ha;

– Grau: Plosnita graului (Eurygaster integriceps), Viermele rosu al paiului (Haplodiplosis marginata) – 0,150 l/ha. Precizam ca inca se fac tratamente la cereale paioase, mai ales in zonele unde vegetatia a fost intarziata.

– Cartof: Gandacul din Colorado (Leptinotarsa decemlineata)-0,2 l/ha;

– Mar: Viermele merelor (Cydia pomonella) -0,015% (0,225 l/ha);

– Prun: Viermele prunelor (Cydia funebrana) -0,015% (0,150 l/ha);

Mentionam ca acest insecticid mai este omologat si pentru rapita, molid, pin, dar si rachita. Ce daunatori combate la aceste culturi, dar si dozele omologate, va rugam sa luati legatura cu reprezentantul de vanzari ALCEDO, din zona dumneavoastra.

In concluzie, pentru mai multe detalii despre acest insecticid, va recomandam  asa cum va spuneam sa contactati reprezentantul de vanzari ALCEDO, din zona dvs, sau sa consultati site-ul www.alcedoltd.ro/ SECTIUNEA PRODUSE.

Echipa ALCEDO