FALADO – soi de grau aristat, tolerant la bolile specifice
Scris de Echipa Alcedo
In ultima perioada v-am prezentat diverse soiuri de grau, pentru a va ajuta sa faceti o alegere iscusita pentru ferma dvs. A venit vremea sa va facem cunoscute caracteristicile unui alt soi, si anume FALADO. Inainte de orice, va facem cunoscut faptul ca fermierii din zona de sud a tarii care l-au ales au obtinut productii de pana la 8390 kg/ha.
INSUSIRI FIZIOLOGICE
- soi aristat, timpuriu
- talia plantelor: medie (80 cm)
- rezistenta la inghet: tolerant
TOLERANTA LA BOLI
- fuzarioza (Fusarium ): foarte tolerant
- fainare (Erysiphe graminis): tolerant
- rugina galbena (Puccinia striiformis): tolerant
- rugina bruna (Puccinia recondita): tolerant
- septorioza (Septoria tritici): tolerant
INDICI DE CALITATE
- continut de proteina: 12-13.5%
- boabe de duritate medie
- productii stabile an de an
RECOMANDARI TEHNOLOGICE
- zonare: in toate zonele de cultura ale graului din Romania
- densitatea optima: 380-420 boabe germinabile/mp
- perioada optima de semanat: 15-25 octombrie
Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/
Echipa ALCEDO