Bolile la rapita. ALCEDO va ofera solutia “salvatoare”!

Scris de Echipa Alcedo

salvator 25 EWLa primul subiect al newsletter-ului de astazi v-am facut cateva recomandari la rapita pentru combaterea buruienilor, insa nu am vrut sa neglijam si importanta combaterii bolilor in cultura de rapita. Asa ca, in cele ce urmeaza va vom aduce informatii despre cum sa va protejati rapita de anumiti agenti patogeni, iar aceasta protectie trebuie avuta in vedere inca din toamna. Pentru acest lucru, va recomandam aplicarea fungicidului SALVATOR 25 EW, a doua denumire a produsului ORIUS 25 EW, pe care-l gasiti in oferta de toamna a companiei ALCEDO.

SALVATOR 25 EW este un fungicid sistemic pe baza de tebuconazol, substanta activa din grupa chimica a triazolilor. Precizam ca, odata absorbit in tesuturi (in maxim 2 ore de la aplicare), produsul se transloca acropetal si are o remanenta de circa 3-4 saptamani. Datorita proprietatilor sale, produsul are actiune preventiva, dar si curativa si eradicanta. Atentie! Pentru a preveni instalarea rezistentei patogenilor, se va evita aplicarea a mai mult de 2 tratamente cu SALVATOR 25 EW la aceeasi cultura si pe aceeasi suprafata intr-un sezon. Tratamentul aplicat la rapita in toamna duce la cresterea rezistentei plantelor la iernare. SALVATOR 25 EW combate Phoma lingam, iar doza omologata este de 0,5 l/ha. Leziunile produse de Phoma lingam in toamna duc la imbolnavirea tulpinii in primavara cu pierderi de productie de pana la 25%. In plus, aplicat in toamna, in faza de rozeta a rapitei, SALVATOR 25 EW actioneaza si ca un veritabil regulator de crestere (provoaca scurtarea tijei si concentrarea sucului celular, pregatind mai bine plantele pentru iernare), doza fiind in acest caz tot de 0,5 l/ha.  Precizam ca produsul poate fi asociat si cu un insecticid (FASTER 10 CE/FASTER GOLD 50 EC) daca la momentul tratamentului observati insecte. De asemenea, nu trebuie uitate nici tratamentele preventive din primavara (mai ales in culturile mai dese, bine iesite din iarna) sau curative, la aparitia primelor simptome de boala, putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), alternarioza (Alternaria brassicae), putregaiul uscat (Phoma lingam), putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), fainarea (Erysiphe communis). In acest caz, doza omologata este 1,0 l/ha;

Pentru a afla mai multe informatii despre acest produs, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO