Votul privind interzicerea neonicotinoidelor, amanat!


Asa cum va anuntam in news-ul de miercuri, statele membre UE trebuia sa decida in aceste zile „soarta” neonicotinoidelor, mai exact extinderea interdictiei acestora la toate culturile agricole. Intalnirea din 12 si 13 decembrie din cadrul Comisiei Europene s-a incheiat cu amanarea votului privind interzicerea celor trei substante active din clasa neonicotinoidelor. Se asteapta ca la inceputul anului 2018, acest subiect sa fie introdus, din nou, pe ordinea de zi, si deci discutiile sa fie reluate. Reamintim ca in urma cu patru ani, UE a limitat utilizarea a trei substante active din clasa neonicotinoidelor, folosite in primavara, in perioada infloritului, insa acum acest lucru ar putea fi extins si mai mult.
Fermieri ingrijorati…
Uniunea Nationala a Fermierilor britanici (NFU) sustine ca fermierii britanici, in urma restrictionarii neonicotinoidelor au suferit deja pierderi mari, prin distrugerea culturilor de rapita. Precizam, totodata, ca un studiu realizat recent, efectuat pe 400 de fermieri britanici care seamana toate soiurile de rapita de toamna, arata pierderi de recolta de 8,3% in 2017, motivele esecului fiind restrictionarea neonicotinoidelor. Mai mult, o alta cercetare prezinta o imagine ingrijoratoare pentru industria agricola, si arata ca 80% dintre fermierii intervievati spun ca o interdictie sau chiar interzicerea totala a neonicotinoidelor ar avea un impact major, evident, negativ asupra business-ului lor agricol.
sursa: Farming UK
material prelucrat de echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.