Efect rapid si de lunga durata impotriva buruienilor cu frunza lata

Galera+ Sala+LontrelDe ce sa erbicidam rapita in toamna?

Culturile de rapita pot fi invadate de o serie de buruieni, inca de la infiintarea culturii, densitatea si spectrul de imburuienare depinzand de rezerva existenta in sol, umiditatea solului, tehnologia aplicata, etc. Buruienile dicotiledonate depasesc numeric pe cele monocotiledonate, multe dintre ele, daca nu sunt combatute inca din toamna, ierneaza in stadiul de rozeta, iar in primavara din cauza stadiului foarte avansat de vegetatie, aproape ca sunt imposibil de combatut. Dintre acestea amintim speciile: Thlaspi arvense (pungulita), Capsella bursa-pastoris (traista ciobanului), Viola arvensis (trei frati patati), Papaver rhoeas (macul), Matricaria inodora (musetelul), Anthemis arvensis (romanita), Veronica sp. (soparlita, doritoare), etc.

Folositi in postemergenta la rapita, GALERA SUPER

In newsletter-ul de astazi vrem sa va aducem in atentie cateva solutii pentru combaterea buruienilor cu frunza lata in cultura de rapita, in contextul in care nu ati aplicat nici un erbicid pentru combaterea buruienilor in preemergenta. Asadar, in postemergenta timpurie, cand rapita are 1-3 frunze, dar si mai tarziu, pana in stadiul de 9 frunze, ALCEDO recomanda folosirea erbicidului GALERA SUPER (clopiralid 267 g/la + picloram 80 g/l + aminopiralid 17 g/l), in doza de 0,2 l/ha. Acesta este un erbicid cu efect rapid si de lunga durata, care combate foarte bine: palamida, mac, musetel, turita, romanita, albastrita, spanac salbatic, trei frati patati, stir, susai, ambrozia, hrisca, samulastra de floarea-soarelui, zarna, talpa gastei, rocoina, urzica moarta, soparlita. Pentru marirea spectrului de combatere in special cu buruieni crucifere, puteti sa amestecati acest erbicid (GALERA SUPER) in doza de 0,2 l/ha, cu erbicidul SALSA (etametsulfuron-metil 75%) – in doza de 25 g/ha, si veti rezolva astfel si problema buruienilor crucifere ca: mustar salbatic, ridichea salbatica, traista ciobanului, brancuta, pungulita. Chiar daca GALERA SUPER, se poate aplica si in primavara, pana la aparitia mugurilor, prin aplicarea erbicidului, inca din toamna, se elimina toate acele buruieni enumerate mai sus, si care ar putea deveni o problema in primavara. Un alt aspect care trebuie subliniat este si faptul ca, in primavara puteti avea “ghinionul” sa nu erbicidati la momentul optim, iar tratamentul fitosanitar realizat in toamna cu GALERA SUPER va garanteaza o cultura curata si o pornire buna in vegetatie, in primavara.

Asadar, din punct de vedere al specialistilor, bazat pe experienta agricola, GALERA SUPER, in doza de 0,2 l/ha + SALSA – 25 g/ha + adjuvantul TREND (250 ml/ha) este solutia completa de erbicidare la rapita in toamna, in postemergenta. Cheia succesului unei culturi ce-ti ofera productii calitative si cantitative consta in erbicidarea inca din toamna!

Mai exista si o alta varianta, respectiv LONTREL (clopiralid 300 g/l)- doza 0,3-0,5 l/ha + SALSA, in doza de 25 g/ha + adjuvantul TREND (250 ml/ha), erbicidul LONTREL actionand asupra palamidei, musetelului, susaiului, hristii si troscotului.

Pentru a afla mai multe informatii despre aceste produse, dar si despre alte produse, puteti contacta reprezentantul ALCEDO din zona dumneavoastra sau consultati site-ul www.alcedoltd.ro, la sectiunea PRODUSE.

Echipa ALCEDO

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.