Atentie! Viermii sarma revin in forta!

Scris de Echipa Alcedo

An de an, graul de toamna se cultiva pe suprafete mari. Nu exista ferma in a carei structura de culturi sa lipseasca aceasta planta de cultura.

Viermii sarma fie ataca boabele in curs de germinare, rozand embrionul (caz in care avem goluri in cultura), fie ataca plantele dupa ce au rasarit, pe care le rod in zona coletului. Cultura atacata poate prezinta goluri mari, in cazul in care atacul s-a produs la samanta. Daca atacul a survenit mai tarziu, plantele au frunzele ingalbenite, apoi se usuca incepand de la varf.

Totusi, nu este de dorit sa ajungem in faza in care avem atac. Asta inseamna plante lipsa, ceea ce se traduce prin posibile pierderi de recolta, chiar daca graul are o capacitate buna de infratire.

Tratamentul semintelor este una din masurile aflate la indemana noastra, pentru a realiza o buna protectie a plantelor de grau aflate la inceput de drum, impotriva atacului viermilor sarma (Agriotes spp.), mai ales in conditiile in care populatiile acestei specii de insecte au crescut in ultimii ani.

Cu ce produse putem trata samanta in aceasta toamna?

  • LANGIS – insecticid piretroid cu actiune prin ingestie si contact si efect repelent, reduce rezerva de daunatori din sol;

Nu uitati de tratamentul impotriva bolilor care se transmit prin samanta: Tilletia caries (malura), Fusarium spp. (fuzarioza), Ustilago nuda (taciunele zburator), cu unul din fungicidele:

  • AMIRAL PROFFY 6 FS sau AMIRAL NEO – fungicide pentru protectia culturilor impotriva bolilor cu transmitere prin samanta;

Pentru un start bun al culturilor, o rasarire uniforma si plante viguroase, adaugati la tratamentul semintei fertilizantul MICROFERT U si unul din biostimulatorii din gama ALGAMAX.

Pentru mai multe detalii despre oferta noastra va rugam sa apelati la reprezentantii ALCEDO din zona dumneavoastra. Informatii gasiti si in aplicatia ALCEDO, disponibila in AppStore sau Google Play: https://aplicatia.alcedo.ro/

Echipa ALCEDO