AFIR vine in sprijinul fermierilor

Scris de Echipa Alcedo

AFIRAgentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat pe site-ul oficial, www.afir.madr.ro, Baza de Date cu Preturi de Referinta pentru masini, utilaje si echipamente specializate, care pot fi achizitionate de catre beneficiarii privati prin masurile de investitii aferente Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Aceasta baza de date este disponibila pe site-ul AFIR sub forma unei aplicatii web si poate fi utilizata atat de viitorii beneficiari ai PNDR, cat si de beneficiarii care vor demara procedura de achizitie. Aplicatia bazei de date va rula online pe site-ul AFIR, fara a fi nevoie de descarcarea acesteia de catre cei care doresc sa o foloseasca.

Practic, in cazul in care beneficiarul privat doreste sa achizitioneze un produs care se regaseste in Baza de date cu preturi de referinta a AFIR, acesta va putea sa-l achizitioneze direct, fara a mai parcurge procedura de selectie de oferte.

Pretul maxim eligibil al bunului achizitionat este cel inscris in Baza de date. In cazul in care bunul achizitionat are un pret mai mare decat cel mentionat in Baza de date, diferenta de pret va reprezenta o cheltuiala neeligibila si va fi suportata integral de catre beneficiar.

Pentru decontare, beneficiarul va prezenta la Agentie contractul de vanzare-cumparare, insotit de certificatul de conformitate al produsului, in care marca si modelul trebuie sa fie identice cu cele inregistrate in Baza de date. De asemenea, este necesara prezentarea unei anexe la contractul de vanzare cumparare in care este detaliat standardul de echipare al bunului care face obiectul cererii de plata. Pentru achizitiile descrise mai sus nu este necesara intocmirea unui dosar pentru avizarea achizitiei. Toate documentele vor fi prezentate direct la plata, fiind incluse in  dosarul cererii de plata. In baza de date a AFIR vor fi afisate exclusiv urmatoarele informatii: codul CPV (codul comun privind achizitiile publice), marca, modelul, dotarile standard si pretul exprimat in Euro, fara TVA. Astfel, bunurile vor putea fi cautate de catre beneficiari dupa codul CPV, denumire echipament, marca, model, caracteristica tehnica principala etc.

sursa:comunicat de presa AFIR

Utilizăm module cookie pentru a permite site-ului să funcționeze corect, pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi servicii de Social Media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, facem schimb de informații cu partenerii noștri din departamentele de Social Media, publicitate și date analitice cu privire la modul dvs. de utilizare a site-ului. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult.